Гръцкият министър на миграцията и убежището Димитрис Керидис заяви, че

...
 Гръцкият министър на миграцията и убежището Димитрис Керидис заяви, че
Коментари Харесай

Споразумение за миграция подписват Турция и ЕС

 Гръцкият министър на миграцията и убежището Димитрис Керидис съобщи, че предстоящата договореност с Турция за миграцията ще бъде „ европейско-турско съглашение по самодейност на Гърция “, което ще бъде подписано като отзив от срещата на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис и турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Ню Йорк на 20 септември.

Очакванията са, че съглашението ще бъде подписано на гръцко-турската междуправителствена среща в Солун на 7 декември

В изявление за гръцката държавна телевизия ЕРТ нощес Керидис уточни, че от една страна казусът с миграцията се изостря поради турския ултиматум половин милион сирийци да изоставен Истанбул, а въпреки това – Гърция и Турция вървят към приемането на взаимна декларация по казуса, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Не може от на следващия ден за на следващия ден (ултиматумът изтича през днешния ден – б.ред.) половин милион сирийци да изоставен Турция, само че известието (за това) провокира оживление и увеличени потоци към Гърция на път за Германия “, сподели гръцкият министър. „ Цел на държавното управление е да разсъни сътрудниците. Провеждаме огромна акция за изцяло решение, тъй като, в случай че бъде затворен западният и централният кулоар на миграционните потоци (…), оставаме ние с повишен поток “, съобщи Керидис.

Той сподели, че към този момент се следи по-добро съдействие на гръцката и турската брегова защита. „ Сътрудничеството е постижимо и по-добрата картина е обвързвана с отражението на срещата Мицотакис-Ердоган (…) Въпросът е да не изпуснем момента, динамичността, с цел да не се монополизира ползата от Италия “, изясни гръцкият министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР